Commissie Hygiëne

Commissie Hygiëne

 

Goede hygiënische praktijken .
 
Bewustwording van de goede hygiënepraktijken en de voedselveiligheid op het gebied van bakkerij en banketbakkerij is een prioriteit voor de Federatie . Deze best practices worden gedefinieerd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen .
 
Federatie … Een actieve speler en een onmisbare partner op het gebied van goede hygiënische praktijken .
 
Respect voor de consument door middel van een onberispelijke netheid en in alle stadia van de productie . De Federatie investeert fors , niet alleen voor de verdediging van de professionele belangen , maar ook om het imago van de vakman met de consumenten te bevorderen .
 
* Contact Referentie ministerie van Volksgezondheid en het FAVV in nauwe samenwerking met de Belgische Confederatie .
* Onderhandelen regel voor regel de eerste gids 026 kas voor bakkerijen , met ondersteunende activiteiten , chocolade en ijs zelf HACCP voor de veiligheid van de voedselketen.
* Onderhandelen rij bij de tweede gids 026 kas voor bakkerijen , met ondersteunende activiteiten , chocolade en ijs.
* Verdediging van het zoutgehalte in brood aan het Wetenschappelijk Comite van het ministerie van Volksgezondheid .
* Awareness bakkers – gebak naleving van de wetgeving inzake de toevoeging van zout en het gebruik van gejodeerd zout .
* Contact verwijzing naar het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de voedselketen met overlegvergadering om de 2 maanden .
* Gratis voor leden van zelf – gidsen en traceerbaarheid ter waarde van 500 euro per stuk .
* Onderhandelen en redactionele wijzigingen in de Gids 026 kas voor bakkerijen , met ondersteunende activiteiten , chocolade en ijs op basis van wetswijzigingen en nieuwe vormen applicatie.
* Oprichting van gratis training voor medewerkers en klanten in samenwerking met IFP .
* Dienst consulting op provinciaal niveau voor alle vragen .
* Neem contact op provinciale territoriale directies voor de uitvoering van de controles gemeld .
* Voorbereiding Guide 026 3 kas voor bakkerijen , met nevenactiviteiten , chocolade en ijs.
Kijk naar FAVV …
 
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ( FAVV ) missie is om de veiligheid van de voedselketen en de kwaliteit van ons voedsel om de gezondheid van mensen , dieren en planten ( art. 4 beschermen zorgen § 1 van de wet van 4 februari , 000 ) .
 
In samenwerking met bedrijven die actief zijn in de voedselketen en consumentenverenigingen , het agentschap , door zijn professionalisme , het ermee eens dat het consumentenvertrouwen in de levensmiddelen die op de nationale markt . Geloofwaardigheid bevordert ook de export van Belgische producten het controleert .
 
De voedselketen bestaat uit een opeenvolging van processen die beginnen met de productie van grondstoffen voor de landbouw . Deze grondstoffen worden omgezet in een oogst , of dieren , die worden getransformeerd door hun industrie van levensmiddelen en diervoeders toren . Tenslotte worden deze producten getransporteerd door verschillende middelen en aan de distributie naar de consument . Deze geïntegreerde aanpak ” van boer tot bord ” is nu een basisprincipe in de voedselzekerheid van de EU algemeen aanvaard .
 
Het Agentschap werd opgericht in het begin van 2000 . Voorheen toezicht op de veiligheid van de voedselketen was verdeeld in zes controlediensten en inspectie , die onafhankelijk van elkaar bediend . De ” dioxinecrisis ” van 1999 gaf aanleiding tot de beslissing van de Belgische regering om deze diensten te consolideren in een nieuw Voedselagentschap .
 
Het FAVV is geen klassieke afdeling , maar een zelfgemaakte instelling. Het agentschap wordt geleid door een directeur die rechtstreeks rapporteert aan de minister .
 
Missions FAVV .
 
 Monitoring, testen en inspecteren van voedselproducten en hun grondstoffen in alle stadia van de voedselketen materialen.
 Controle en expertise in de productie , verwerking, opslag , transport , handel, import en export van voedsel en grondstoffen , maar ook sites waar deze gebeuren operaties.
 Het verlenen van vergunningen en machtigingen om bepaalde activiteiten uit te voeren in de voedselketen .
 De integratie en de ontwikkeling van systemen voor de identificatie en tracering van voedingsmiddelen en grondstoffen in de voedselketen en de beheersing daarvan .
 Controle van het dierenwelzijn , fytosanitaire controles en sommige kwaliteitscontroles in de plantaardige sector .
Het FAVV integreert in een enkele administratieve organisatie , alle diensten controle en inspectie , van het begin tot het eind van de voedselketen.
 
Het business plan FAVV .
 
De strategische doelstellingen van het Voedselagentschap zijn beschreven in een business plan, dat werd goedgekeurd door de Belgische overheid . De belangrijkste elementen van een business plan zijn :
 
 De realisatie van een veilige voedselketen zo veel mogelijk door het beperken van de blootstelling van consumenten en het verminderen van incidenten , en het creëren van een betrouwbare, schone op de foto om het consumentenvertrouwen te vergroten en zorgen voor een goede concurrentiepositie van onze bedrijven en het gezag en de FAVV herkennen als referentie.
 Het bieden van een stabiel juridisch kader , rekening houdend met de voortdurende administratieve vereenvoudiging .
 Naar complementariteit met de sectoren . * Een voorziening van een uitstekende operationele standpunt service.
 Het centrale proces van het FAVV een integraal onderdeel van het business plan .
Praktische informatie – Contact .
 
Commissaris voor gezondheid Federatie
 
De heer Leonard Henry
Rue Rys Chenaux , 4
4870 TROOZ
henri.leonard @ longdoz.be
 
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ( FAVV )